Morten Uhrskov Jensen: Nye Borgerlige klar til valg

Det er skelsættende, at et parti med en strammere udlændingepolitik end DF stiller op til Folketinget.

Først vil jeg ønske Nye Borgerlige tillykke med den præstation, det er at skaffe de 20.109 underskrifter, det kræver at blive klar til opstilling til Folketinget. Det er en imponerende bedrift. Nye Borgerlige har passeret en afgørende milepæl i kampen om danskernes gunst. Partiet træder nu ind i en ny fase, hvor opmærksomheden om partiet bliver betydeligt større.

Siden 2010 har jeg ønsket, at et parti med en mere realistisk udlændingepolitik ville gøre Dansk Folkeparti rangen stridig. Og et parti med den klare politik, at Danmark skal melde sig ud af EU. Det ser nu ud til at være sket. Skal det også omsættes i praksis, kræves imidlertid især to ting.

Den førte udlændingepolitik må og skal ændres. FN’s flygtningekonvention skal enten opsiges eller omfortolkes. Eller der skal tages forbehold for de dele af konventionen, der forhindrer Danmark i at føre en selvstændig udlændingepolitik. Denne ændring skal følges op af et fuldstændigt stop for ikke-vestlig indvandring under enhver form. Og denne ændrede politik skal stilles som et ufravigeligt krav. I modsat fald bør ingen regering kunne støttes. Et mistillidsvotum må derfor fremsættes, og et nyvalg må derefter vise, hvad vej danskerne vil gå. Kun ved at skabe en ny parlamentarisk situation kan man få tilstrækkelig mange danskeres øjne op for, hvor alvorligt det står til.

Hvad angår EU, må det stilles som ufravigeligt krav til en håbefuld kommende regering, at Danmark genindfører ægte grænsekontrol og altså udtræder af Schengen-samarbejdet. Det skal ikke længere være muligt at indrejse i Danmark uden videre, alene fordi man er statsborger i et andet EU-land. Målet er selvklart dansk udtræden af EU, men i første omgang må det som det ufravigelige kræves – hvis der skal lægges mandater til – at Danmark forlader Schengen og dermed genvinder sin selvstændighed på dette afgørende område.

Nye Borgerlige kan selvfølgelig ikke garantere, at de andre borgerlige partier efter et valg giver dem, hvad de kræver, men det afgørende kriterium for Nye Borgerliges troværdighed må være, at de viser, at de rent faktisk mener det og derfor ikke viger tilbage fra at sætte deres mandater på spil efter et valg.

Skal der markeres en ægte forskel mellem Dansk Folkeparti og et sandt alternativ, skal det være forskellen på levebrødspolitikeren og den politiker, der sidder i Folketinget, fordi der skal kæmpes for Danmark, selv med fare for egen gode politikerløn.

Jeg håber af hjertet, at Nye Borgerlige viser sig at være blandt de partier, der kan leve op til ansvaret. Endnu ved vi det ikke. Det må deres handlinger efter et valg vise.

Jyllandsposten, 21-9-16

Dansk Samling - CVR: 33917074 -  Jyllandsgade 60 - 9900 Frederikshavn - Danmark

Powered by wpsnet.com