Morten Uhrskov Jensen: Tre spændende valg det næste år

Valgene i USA, Frankrig og Tyskland kan gøre en meget stor forskel.

Lad os tage det gennemprøvede scenarium først: Hillary Clinton bliver USA’s næste præsident, indsat i januar 2017. Nicholas Sarkozy (eller Francois Hollande) vinder det franske præsidentvalgs anden runde i maj 2017. Og endelig genvinder Angela Merkel magten i Tyskland i efteråret 2017.

Det andet scenarie ser således ud: Donald Trump vinder – på trods af mediernes nærmest surrealistiske fjendtlighed mod ham – og USA sætter en ny kurs, hvor den illegale indvandring til USA standses, og millioner af illegale indvandrere udvises. Marine Le Pen vinder præsidentembedet i Frankrig, og hun trækker Frankrig ud af EU, som derefter bryder sammen. Og CDU i Tyskland taber millioner af stemmer til Alternative für Deutschland, hvorefter Angela Merkel må gå af.

Det kan selvsagt være, at det samlede resultat lander et eller andet sted midt imellem, men lad os lige prøve at se på de to ”rene” scenarier:

Hvis Clinton, Sarkozy og Merkel vinder, vil den vestlige verden i endnu fire til fem år være henvist til ledere, der vil fortsætte en politik, der fremmedgør vesterlændinge i deres egne lande. Det er politikere, der vil tillade fortsat masseindvandring af mennesker fra den tredje verden, og Europa og USA vil blive yderligere forandret til uigenkendelighed. Vi vil komme endnu nærmere det ultimativt uhyggelige scenarie, hvor europæerne – på denne og den anden side af Atlanterhavet – vil have tabt deres hjemlande, hvorefter hjemløsheden venter dem.

Hvis Trump, Marine Le Pen og AfD vinder, er der håb for europæerne både her og der. I så fald vil USA have en mulighed for at vende en katastrofal kurs, der har stået på siden 1965, hvor masseindvandringen fra den tredje verden begyndte. Frankrig vil begynde at udvise millioner af uintegrerbare mennesker, og uhyggen fra de enorme ghettoer vil i hvert fald mindskes. I Tyskland vil en mere ansvarlig CDU-leder tage over efter Merkel, hvilket kan give håb om en ansvarlig tysk kurs i fremtiden.

Valget er nemt, ikke sandt? Foretrækker vi kaos eller stabilisering i Europa og i USA? Vil vi have tiltagende anarki eller en rimelig grad af orden? For nu bare at blive ved Europa: Vil vi have et Europa for hele verden og derfor et Europa for ingen? Eller vil vi have et Europa først og fremmest for Europas bestemte folk, som de har været her i tusinder af år?

Valget er nemt. Jeg ved godt, hvad jeg vælger. Jeg vælger Europa og den vestlige verden.

Jyllandsposten, 6-9-16

Dansk Samling - CVR: 33917074 -  Jyllandsgade 60 - 9900 Frederikshavn - Danmark

Powered by wpsnet.com