Pressemeddelelse: EU-valget – resultatet lover håb for fremtiden

28. maj 2019

 Den danske EU-modstand og for den sags skyld EU-skepsis led nederlag ved det danske EU-valg søndag. Folkebevægelsen mod EU røg ud for første gang siden 1979, og Dansk Folkeparti blev ydmyget og gik fra 4 til 1 mandat i EU-parlamentet.

 Det skal dog ikke få den danske EU-modstand på den ikke-socialistiske fløj til at hænge med hovedet. I lande som Frankrig, Italien, Storbritannien, Polen og Ungarn gik det kritikere og modstandere fra godt til fremragende.

 At nedbryde EU og erstatte unionen med frie nationalstater, der samarbejder til gavn for alle, er for længst blevet en årelang kamp. Den kamp vindes ikke over en nat. En række især nationalkonservative partier er blevet kraftigt styrket. De kan nu danne en stor gruppe i EU-parlamentet og arbejde for at nedbryde unionen indefra.

 Særligt opløftende er The Brexit Party’s enorme valgsejr i Storbritannien. En ny premierminister vil være nødt til at arbejde for ørigets snarlige udtræden, forhåbentlig et hårdt Brexit, der vil vise, at et lands gode økonomi intet har at gøre med medlemskab af EU.

 Og hvorfor så aflevere sin uafhængighed til en overstatslig union?

 EU-landene er splittet på kryds og tværs. Nord, syd og øst vil alle forskellige ting. Midten er ved at bryde sammen og vil blive erstattet af først og fremmest nationale partier.

 Der er grund til optimisme oven på valget, også selv om modstanden mod EU i Danmark er blevet svækket ved dette valg.

 

 

På vegne af Dansk Samling

Morten Uhrskov Jensen
Formand for Dansk Samling

 

Pressekontakt:

Morten Uhrskov Jensen tlf. 81 75 40 14  &  Lone Nørgaard tlf. 36 30 54 84 

                                                                                         mobil: 51 90 93 99 

landsformand@dksamling.dk                       koordinator@dksamling.dk                     

Dansk Samling - CVR: 33917074 -  Jyllandsgade 60 - 9900 Frederikshavn - Danmark

Powered by wpsnet.com