Anders Peter Johnsen: Islamisk antisemitisme i Europa?

Tale skrevet af Anders Peter Johnsen fra Dansk Samlings hovedstyrelse til For Friheds Krystalnatsmarkering 9. november 2018, bragt som klumme hos 24nyt.dk.

Vi står her i efteråret 2018.

For 80 år siden blev omkring 200 jødiske synagoger brændt og 7500 jødiske forretninger plyndret og smadret i Tyskland og Østrig i dén modbydelige nazistiske magtdemonstration, som siden skulle blive kendt som Krystalnatten på grund af de mange glasskår i gaderne.

Tilfældige jøder blev passet op på gaden og gennemtæsket af nazisternes uniformerede bøllekorps Sturmabteilung (SA), hvilket kom til at koste i alt 91 livet. Over 25.000 uskyldige mennesker fængsledes ligeledes, blot fordi de var jøder.

Fem år senere – under Anden Verdenskrig – havde nazisterne besat Danmark og med Samarbejdspolitikkens sammenbrud i efteråret 1943 besluttede nazisterne sig for at ville udrense de danske jøder som led i deres Holocaust: Vi har netop i sidste måned fejret 75-året for at gode og stolte civile danskere bød nazisternes vanvittige antisemitisme trods og iværksatte en helt enestående redningsaktion af de omkring 8000 jødiske danske medborgere, som næsten alle – over  7000 – blev reddet til Sverige og derved undgik udryddelse i gaskamrene.

Trods at de allierede som bekendt vandt Anden Verdenskrig og Nazismen lykkeligvis blev besejret, lever vi desværre i dag i et Europa, hvor jøder atter boykottes, chikaneres, trues, overfaldes, kidnappes og myrdes i målrettede terrorangreb.

I det første større terrorangreb i København i moderne tid – den 22.juli 1985 – sprængte arabiske terrorister således 2 bomber i København:
Første bombe var rettet imod det amerikanske flyselskab Northwest Oriental Airlines’ kontor i Imperial-bygningen, hvor 25 blev kvæstet og kun 10 minutter senere sprængtes en kraftig bombe ved Synagogen i Krystalgade og kvæstede 7 personer.
Heldigvis forpurredes sprængningen af en tredje og langt kraftigere bombe, som var tiltænkt det israelske luftfartsselskab El-Als kontor på Vesterbrogade: En årvågen forbipasserende ældre dame undrede sig over at terroristen havde stillet sin taske – indeholdende bomben – fra sig og fik ham til at fjerne tasken med bomben og tage den med sig, hvorefter den blev smidt i havnen og senere fisket op af politiet.

I det andet større terrorangreb i København for kun 3½ år siden, angreb terroristen Omar Abdel Hamid El-Hussein Vilks-komiteens møde i Krudttønden på Østerbro og myrdede den tilfældigt forbipasserende filmfotograf Finn Nørgaard, som prøvede at stoppe ham: Senere samme nat tog terroristen til Synagogen i Krystalgade, hvor han nedskød to politibetjente, før han myrdede Dan Uzan, der som medlem af Det Jødiske Samfund i Danmark var frivillig vagt ved en ung piges jødiske konfirmationsfest – Bat Mitzva – i Synagogens festlokaler, hvor 80 familiemedlemmer og venner var forsamlede.

Denne ugerning inspirerede i øvrigt den dengang kun 15-årige, dybt radikaliserede Islam-konvertit Natascha Colding-Olsen til sammen med sin 24-årige muslimske kæreste at planlægge et terrorangreb imod dels sin egen skole i Fårevejle og den jødiske Carolineskole i Købehavn. Disse planer blev dog lykkeligvis forpurret af pigens anholdelse i januar 2016 og i 2017 idømtes hun 8 års fængsel. 


Resten kan læses på 24nyt.dk

Dansk Samling - CVR: 33917074 -  Jyllandsgade 60 - 9900 Frederikshavn - Danmark

Powered by wpsnet.com