Lone Nørgaard: Hun er flygtet fra Iran og har forladt islam – nu tager hun bladet fra munden

(Boganmeldelse af Lone Nørgaard, hovedstyrelsesmedlem i Dansk Samling og næstformand for Trykkefrihedsselskabet.)

Der er langt imellem snapsene i islam-debatten i de etablerede medier. Ikke mindst fordi islamforskerne på universiteterne som hovedtendens (der ER heldigvis undtagelser) ikke har været deres opgave voksen (jf. her)

Til gengæld er der kommet flere gode bøger inden for det sidste tiår som fx Mehdi Mozzafaris ”Islamisme” (jf. her) og Massoud Fouroozandeh og Marianne Søndergaards ”Moskeernes mange ansigter – hvilke roller og funktioner har moskeerne i vores samfund (jf. her)

Men de relativt få, der rent faktisk VED noget om islam og kalder en spade en spade – i stedet for at dyrke det socialkonstruktivistiske fortolkningscirkus – har tilbøjelighed til at trække sig fra debatten, hvis de da ellers nogen sinde har stukket hovedet i løkken. At udøve islamkritik nu om dage er ingen skovtur.

Derfor er det også så forfriskende – og håbgivende – at iranske Jaleh Tavakoli (født 1982), talskvinde for Frit Iran, skærer helt inde til benet og afslører de mange mørke skjolder i sin nye bog ”Islams offentlige hemmeligheder”.


Læs resten af anmeldelsen på Den Korte Avis

OPDATERING: Jaleh Tavakoli har denne reaktion på Lone Nørgaards anmeldelse og kritik af bogen, ligeledes i Den Korte Avis

Dansk Samling - CVR: 33917074 -  Jyllandsgade 60 - 9900 Frederikshavn - Danmark

Powered by wpsnet.com