Lone Nørgaard: Lars Løkke er Merkels dikkende skødehund

DEBAT: Intet tyder på, at Tyskland fører en politik, der er i Danmarks interesse. Ikke desto mindre har vi en statsminister, der igen igen går Angela Merkels ærinde med sin begejstring for EU og sin kritik af vores nærmeste allierede i USA, skriver Lone Nørgaard.


Af Lone Nørgaard

Lektor, cand.mag. og hovedstyrelsesmedlem i Dansk Samling

9. maj burde statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) have hejst flaget for orlogskaptajn Edouard Suenson (1805-1887) og den danske Nordsø-eskadre.

”Parret” satte den østrigsk-preussiske flådestyrke på plads ved Helgoland i 1864 og opretholdt dermed flådeblokaden i Nordsøen.

Statsministeren hejste ikke flaget. Tværtimod.

Den kætterske tanke kunne opstå, at statsministerens kritiske holdning til USA også har sit udspring i Tyskland.

Statsministeren havde alt for travlt med at fejre den såkaldte ”Europadag” – og vipti-vupti, fløj hans tanker ud af munden på ham: Burde danskerne ikke ranke ryggen og tage EU-forbeholdene op til revision? Efter en grundig debat, naturligvis, men dog.

Ingen blokader her, dem er vi vokset fra: ”’Tiden er kommet til, at Danmark skal overveje, om vi vil være fuldt med i EU’. Sådan siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der vil starte en diskussion om de danske EU-forbehold.” 

Hidtil har folkeafstemninger om forbeholdene været opskriften på sikkert politisk selvmord, så hvorfor er det monstro lige nu, at statsministeren fremturer? Han må da have afstemningen om retsforbeholdet 3. december 2015 i frisk erindring?

Men tilsyneladende er der sket en bekvem, taktisk fortrængning.   

Samme majdag kritiserede statsministeren nemlig Donald Trump for at trække USA ud af den internationale atomaftale med Iran.

Der er – ifølge statsministeren – brug for en fælles europæisk stemme, så vi ikke bliver til ”dikkende lammehaler” i forhold til en amerikansk præsident.

At atomaftalen med Iran er en særdeles speget affære, kan man for eksempel læse om her.

Statsministeren har i øvrigt flittigt kritiseret Trump i det forløbne år, hvilket må siges at være ganske opsigtsvækkende, idet USA stadig er vores største og til dato mest trofaste allierede.

Men altså: Rank ryg og ingen dikkende lammehaler, hverken over for USA eller folkestemningen, der ikke ønsker yderligere EU-integration.


Resten af indlægget kan læses på Altinget

Dansk Samling - CVR: 33917074 -  Jyllandsgade 60 - 9900 Frederikshavn - Danmark

Powered by wpsnet.com