Morten Uhrskov Jensen:”Bare fordi at”: Årets hidtil mest seriøse forsøg på at indskrænke ytringsfriheden

Knud Lindholm Lau trækker nazikortet et utal af gange i sit propagandaskrift.

I sin genre er bogen Bare fordi at – sprog og forestillinger i udlændingedebatten af tidligere journalist ved DR Knud Lindholm Lau den mest ustyrlige, jeg nogensinde har læst. Gennem mere end et tiår i den offentlige debat har jeg vænnet mig til lidt af hvert. Er man kritiker af masseindvandringen, står venstrefløjen og udefter klar til at trække racisme-, fascisme- og nazikortet. Aldrig er det dog gjort så mange gange som i denne bog. Selv Det Radikale Venstre ryger i baljen ved en enkelt lejlighed.

I bogens første del opremses en række ekstremt grove og i mange tilfælde ulovlige ytringer, først og fremmest på nettet, især facebook. Intet fornuftigt menneske vil gøre andet end at tage den dybeste afstand til brug af f.eks. sygdoms- og/eller dyrebilleder, støtte til Breivik eller opfordringer til vold.

Hvorfor bruger Lindholm så meget krudt på at liste en række udsagn af helt uacceptabel karakter? Fordi disse udsagn gøder jorden for Lindholm Laus projekt, som er at give en stribe politikere og deltagere i den offentlige debat en væsentlig del af skylden for, at galninge og andre netkrigere fremkommer med uhyrligheder og en stor del af ansvaret for voldshandlinger begået mod udlændinge. Smart, ikke sandt?

Her følger en perlerække af dem, der hænges ud af Lindholm Lau. Min ringe person er omtalt på side 185, så skal vi ikke lægge ud her? Lindholm Lau citerer mig for den 17. marts 2014 at have skrevet:

”Det er uomtvisteligt, at ca. 90 procent af befolkningen i Danmark har et nært genetisk slægtsskab […] Hvis jeg har ret i, at de faktuelle genetiske forskelle også betyder en gennemsnitligt forskellig adfærd (og en forskellig evne i kognition, skal jeg tilføje) i den virkelige verden, er det indlysende, at det giver mening at tale om danskere og heroverfor ”de andre”, der ikke er danskere.”

Jeg gav ifølge Lindholm Lau udtryk for en ”racebiologisk grundopfattelse”, en slet skjult henvisning til nazismen. Jeg skrev godt nok ”Hvis jeg har ret i…”, men det hjalp mig ikke det mindste i Lindholm Laus øjne.

Den 23. juli 2011 bragte Weekendavisen en lang artikel med titlen ”Det usigelige”, der handlede om det samme emne (dele af artiklen kan læses her). Avisen har et stort antal gange bragt artikler om genetikken og dens mulige betydning. JP har trykt kronikker af Helmuth Nyborg, der har diskuteret dette. De to aviser må vist ophøre med sådanne udskejelser, hvis de skal undgå Lindholm Laus skalpel i fremtiden. Det vil i øvrigt nok ikke hjælpe mig et gran hos Lindholm Lau, men jeg er selv ophørt med at diskutere emnet, da reaktionerne i reglen er så hysteriske, som det også er tilfældet i Bare fordi at.


Læs resten på Jyllands-PostenDansk Samling - CVR: 33917074 -  Jyllandsgade 60 - 9900 Frederikshavn - Danmark

Powered by wpsnet.com