Morten Uhrskov Jensen: Den svenske autoritære stat slår hårdt ned på politiske afvigere

Behandlingen af en studerende og en ny grundlovsændring viser, at Sverige systematisk bekæmper ytringsfriheden og adgangen til information.

En svensk studerende ved Kungliga tekniska högskolan – svarer til Danmarks Tekniske Universitet – kom i diskussion med to medstuderende. Felix, hedder han, hævdede, at personer fra den tredje verden er kraftigt overrepræsenterede som gerningsmænd ved voldtægter. De to kvindelige medstuderende forlangte dokumentation for påstanden, et rimeligt krav.

Felix fandt derpå materiale fra BRÅ – den officielle svenske myndighed, der registrerer kriminalitet – der påviste en kraftig overrepræsentation, men BRÅs materiale er helt tilbage fra 2005. Siden da, i 13 år, har de svenske myndigheder ikke fundet det nødvendigt at skelne imellem voldtægter (eller anden kriminalitet) begået af svenskere henholdsvis udlændinge. I 2016 udtalte justitsminister Morgan Johansson, at der ikke var behov for nye tal, idet

”en rapport om kriminalitet og etnisk baggrund [ikke] ville tilføre viden, der gør det muligt at forbedre det svenske samfund.”

Felix fandt derfor frem til en rapport fra oktober 2017, hvor en privat borger, P.J. Jonasson, havde kontaktet samtlige domstole i Sverige og modtaget domsudskrifter over personer dømt for seksuelle krænkelser af alle typer (tryk på pdf-filen i linket). Her følger nogle af resultaterne, som de svenske myndigheder ikke selv ønsker at offentliggøre:

  1. Mænd med ikkevestlig baggrund har i de seneste fem år begået 84 pct. af alle grove voldtægter, hvor der har fundet dom sted. Afghanere, irakere og somaliere topper listen. Først på fjerdepladsen optræder svenske mænd.
  2. 95,6 pct. af alle overfaldsvoldtægter begås af udenlandske mænd.
  3. 90 pct. af alle gruppevoldtægter begås af udenlandske mænd. Hver fjerde mand i denne gruppe er afghaner.
  4. 85 pct. af alle gruppevoldtægter begået mod andre mænd begås af afghanere.Disse fakta præsenterede Felix for sine to medstuderende. Felix’ papir spredtes til resten af holdet samme dag under en forelæsning. Midt under forelæsningen rejste en afrikansk kvinde sig op og begyndte at skrige, at Felix var racist og nazist. Felix forsøgte forgæves at berolige den afrikanske kvinde.

Den skrigende afrikanske kvinde kontaktede derpå et stort antal mandlige indvandrere, som stillede sig op uden for forelæsningssalen, hvor de stirrede på Felix. Felix blev siddende efter forelæsningen i det håb, at de udenlandske mænd ville gå, men det gjorde de ikke, og Felix ville da gå ud for at komme væk.

I det øjeblik Felix ville forlade lokalet, gik de mandlige indvandrere ind, mens den afrikanske kvinde skreg: ”Her har du dine voldtægtsmaænd”. Det lykkedes derpå Felix at komme ud af en anden udgang.

 

Resten af blogindlægget kan læses på Jyllands-Posten


Dansk Samling - CVR: 33917074 -  Jyllandsgade 60 - 9900 Frederikshavn - Danmark

Powered by wpsnet.com