Morten Uhrskov Jensen: Donald Trumps nationalkonservative tale hos FN

USA’s præsident holdt sin hidtil bedste tale for en lille uge siden i FN.

Medierne har mest været optaget af at beskrive, hvordan salen på et tidspunkt grinede, da Trump ganske rigtigt overdrev vildt ved at sige, at i hans tid som præsident er der opnået større resultater, end nogen anden regering i USA har præsteret. Fair nok, at der blev grinet og også godt, at Trump ikke blev tøsefornærmet, men blot sagde, at det havde han ikke forventet, men at det var ok.

Nå, hvad med nu at se lidt på talens øvrige indhold? Vi kan begynde med denne her:

»Hver af os i denne sal er sendebuddet fra en bestemt kultur med en rig historie og et folk tæt knyttet sammen af minder, traditioner og de værdier, som gør vores respektive hjemlande til noget enestående i verden. Det er grunden til, at Amerika altid vil vælge uafhængighed og samarbejde frem for global styring, kontrol og dominans. Jeg ærer enhver nation, repræsenteret i denne sal, og dens ret til at forfølge dens egne skikke, trossætninger og traditioner. USA vil ikke komme og fortælle jer, hvordan I skal leve jeres liv. Vi beder kun om, at I ærer vores ret til selvstændighed til gengæld

Jeg har i mit 54-årige liv ikke hørt en amerikansk præsident udtale noget så flot og så rigtigt. Kloden tilhører nationalstaterne, og uafhængighed inden for et givent territorium er det, der sikrer den enkelte stat, det enkelte folk. Derfra kan man så samarbejde med andre, men forudsætningen for det gode samarbejde er nationalstaten.

Læs resten på Jyllands-Posten

Dansk Samling - CVR: 33917074 -  Jyllandsgade 60 - 9900 Frederikshavn - Danmark

Powered by wpsnet.com