Morten Uhrskov Jensen: Ny bog - Den muslimske indvandring betyder, at Europa, som vi kender det, er på vej til at dø

Douglas Murray udgav sidste år bogen The Strange Death of Europe, og den foreligger nu i en dansk oversættelse med titlen Europas undergang – immigration, identitet og islam. Forlaget Ellekær fortjener stor ros for at have gjort Douglas Murrays bog langt mere tilgængelig for et dansk publikum.

Den eneste bog, jeg umiddelbart kan sammenligne den med er amerikanske Christopher Caldwells bog fra 2009, Reflections on the Revolution in Europe (ikke oversat til dansk), men man tør roligt fastslå, at det er sket ikke så lidt siden da, om end retningen for Europa har været den samme i mindst fem årtier, nemlig hen imod Europas faktiske undergang som hjemsted for europæere.

Det er Vesteuropas – og ikke Østeuropas undergang

Her sætter jeg så ind med det første kritikpunkt. Douglas Murrays bog på 370 sider nævner kun Central- og Østeuropa helt sporadisk. Her kunne Murray have sparet sig en række gentagelser af begivenheder i især Storbritannien og Tyskland og i stedet have brugt et kapitel på at undersøge, hvorfor lande som Polen, Ungarn, Tjekkiet, Slovakiet med flere andre pure nægter at lade deres samfund omdanne til noget uigenkaldeligt fra den tredje verden.

Det er jo ikke Europas undergang, vi i disse år synes at være vidne til, men derimod Vesteuropas, forstået som næsten alle de lande, der lå på den frie side af det hedengangne jerntæppe. Det havde nok været en tanke værd i en bog som denne.

Resten af anmeldelsen kan læses på Den Korte Avis

Dansk Samling - CVR: 33917074 -  Jyllandsgade 60 - 9900 Frederikshavn - Danmark

Powered by wpsnet.com