Morten Uhrskov Jensen: Drømmemåling til Sverigedemokraterne på 28,5 pct.

Det svenske rigsdagsvalg den 9. september kan vende svensk politik op og ned for altid.


Den 11. juni her på siden citerede jeg en svensk forsker for at sige, at det ikke ville undre ham, hvis Sverigedemokraterne får 35 pct. af stemmerne ved valget til den svenske rigsdag den 9. september.

Meningsmålingerne antyder, at Joakim Ruist er i gang med at få ret. Instituttet YouGov har i sin seneste måling Sverigedemokraterne endnu højere end Sentio, der for kort tid siden målte Sverigedemokraterne til 26,1 pct. af stemmerne, klart højere end Socialdemokratiet på 21,7 pct. YouGov giver i sin nyeste måling Sverigedemokraterne 28,5 pct. mod Socialdemokratiets 22 pct. og Moderaternes 17,3 pct.

Det er værd at bemærke, at stort set samtlige institutter, der laver målinger op til det svenske valg, har Sverigedemokraterne til markant fremgang over de seneste måneder.

Det forestående svenske valg kan vende op og ned på svensk politik for stedse. I en interessant artikel på nyheteridag.se udtaler socialdemokraten Johan Westerholm, at der meget muligt er en bevægelse i gang, der får Sverigedemokraterne til bare at vokse og vokse og får Socialdemokratiet til bare at falde og falde.

Tænk blot på Det Konservative Folkeparti herhjemme, der i årtier lå på mellem 15 og 20 pct. og i dag ligger og roder mellem tre og fem pct. af stemmerne. Det er ikke nogen naturlov, at et engang stort eller større parti vil forblive et sådant.


Læs resten på Jyllands-Posten

Dansk Samling - CVR: 33917074 -  Jyllandsgade 60 - 9900 Frederikshavn - Danmark

Powered by wpsnet.com