Morten Uhrskov Jensen: EU anerkender, at mere etnisk homogene stater fungerer bedre – går ind for deling af Kosovo

Endnu et slag er vundet i kampen mod det multietniske og multikulturelle. Grænsen mellem Serbien og Kosovo ser ud til at blive ændret.

I 1999 sønderbombede Nato Serbien under den amerikanske præsident Bill Clintons ledelse, fordi man mente, at serberne var i gang med etnisk udrensning af albanerne i Kosovo, måske endda folkedrab. Resultatet blev, at den serbiske provins Kosovo blev reelt uafhængig. Kosovo er ikke anerkendt af Serbien og vigtigere ikke af Rusland, der kan nedlægge veto imod, at Kosovo kan optages i FN som selvstændig stat.

At Kosovo engang var serbisk kerneland, er en kendsgerning. Det mest traumatiserende nederlag i serbisk historie er det på Solsortesletten i 1389, hvor en osmannisk (tyrkisk) hær knuste den serbiske, og hvor Osmannerriget derpå indledte sin ca. 500 år lange besættelse af Balkan. Europæiske folkeslag som serberne, grækerne, makedonerne, montenegrinerne, kroaterne og ungarerne måtte i århundreder trælle under åget på de tyrkiske herskere, der som en særlig modbydelighed fjernede europæiske drengebørn fra tid til anden for at gøre dem til janitsharer, elitesoldater, klar til at dø for sultanen og de fremmede besættere.

Under osmannernes langvarige besættelse konverterede mange kristne europæere, ikke mindst bosnierne og albanerne, til islam. Samtidig skiftede Kosovo etnisk karakter, idet albanerne efterhånden udgjorde flertallet og serberne mindretallet.

Det var den historietime. Hvad gør vi i dag ved det faktum, at langt hovedparten af Kosovo er albansk og kun området mod nord op imod Serbien altovervejende serbisk?

Den logiske og menneskelige løsning har selvfølgelig hele tiden været at dele Kosovo op, hvor de nordligste områder bliver en del af Serbien, mens den resterende hovedpart bliver et selvstændigt Kosovo med en overvældende kosovoalbansk majoritet.

Men hov, denne indlysende løsning har indtil nu ikke passet ind i EU-elitens utopi om det lykkelige multietniske samfund, hvor forskellige folkeslag inden for de samme grænser ikke er noget problem, når bare vi husker på de universelle menneskerettigheder. Dertil lægges kvikt masseindvandring fra den tredje verden, som også kun er en berigelse.

Og hov igen. Nu er det sandelig strålet ned fra det universelle monster kaldet EU, at man nådigt kan acceptere, at Kosovo deles, så de nordligste områder går til Serbien, og det øvrige bliver til Kosovo, som Serbien til gengæld vil anerkende som en selvstændig stat (desværre bag betalingsmur, men her er en artikel på engelsk om samme emne).

Læs resten på Jyllands-Posten


Dansk Samling - CVR: 33917074 -  Jyllandsgade 60 - 9900 Frederikshavn - Danmark

Powered by wpsnet.com