Morten Uhrskov Jensen: Forstå populismen!

God bog af den etablerede Anna Libak, men hun ser ikke dybt og langt nok.

Jeg plejer at sige, at det ikke er mig, der skal komme til midten, men midten, der skal komme til mig. Jeg bekræftes i, at jeg gør ret i at mene det, når jeg læser en bog som Anna Libaks, ”Forstå populismen!”.

Jeg har ikke flyttet mig nævneværdigt de sidste ca. 20 år, men det er der andre, der har. Masseindvandringen fra især Afrika og Mellemøsten i bred forstand er en katastrofe af uopretteligt omfang for Danmark og Europa, hvis ikke den standses og vendes. Det sidste, det med vendingen, er jeg først blevet overbevist om de senere år, men mere om det om lidt.

Anna Libaks bog er en veritabel opvisning i, at fornuftige mennesker i det etablerede Danmark er ved at komme til fornuft. Her følger en række eksempler fra bogen:

  1. Anna Libak slår fast, at globalismen som ideologi har slået an hos både liberalister og socialister. De første vil have det ubegrænsede marked, de sidste den tredje verdens masser til den vestlige verden. Helt korrekt. Jeg har skrevet om dette sammenløb flere gange.
  2. Der er en klar erkendelse af euroens elendighed. Uden en fælles mønt, der ville gøre grækere lig med tyskere, ville Grækenland aldrig have kunnet låne så uansvarligt mange penge til lav rente, og Grækenland ville med egen valuta have været forskånet for megen elendighed.
  3. Der citeres fra Pew Forums analyse af, hvor store andele muslimer vil udgøre i europæiske lande i fremtiden under forskellige forudsætninger. Anna Libak kan godt se, at det ikke ser så lovende ud.
  4. Anna Libak har indset, at jo mere multietnisk og multikulturelt et samfund bliver, jo mere stiger modsætningerne. Det er helt i tråd med Robert Putnams store undersøgelse fra USA og lignende undersøgelser. Jeg kan ikke mindes, at en elitedansker, som Anna Libak oplagt er, har beskrevet denne indsigt før nu.

Læs resten af indlægget på Jyllands-Posten.

Dansk Samling - CVR: 33917074 -  Jyllandsgade 60 - 9900 Frederikshavn - Danmark

Powered by wpsnet.com