Morten Uhrskov Jensen: Hvem blinker først, Italien eller EU?

Det gør forhåbentlig ingen, og så udtræder Italien af euroen.

Det er drømmescenariet. Den italienske regering kan ikke få godkendt sit budget af den udemokratiske EU-kommission. Den italienske regering vil ikke bøje sig, og det vil Tyskland heller ikke. Sker det, nærmer vi os hastigt den perfekte storm, hvor Italien udtræder af euroen, hvorpå euroen bryder sammen, og det ganske EU rulles tilbage.

Lyder det langt ude? Det synes tidligere overvismand Christen Sørensen ikke. Lyt til ham:

»Hvad skal argumentet over for de nordlige lande være, for at de giver køb på den hidtidige sparepolitik?«

»Det skal være, at hvis man ikke ændrer de regler, så sprænges ØMU’en. Hvis du tænker det igennem, der sker i Italien, så kan de bøje sig, ligesom Grækenland, og se i øjnene, at de går en lang periode igennem, hvor man sælger en masse unge generationer. For det er jo realiteten. Det andet alternativ er, at Italien siger, at det gider de overhovedet ikke at høre på… Men jeg er pessimistisk, for jeg tror ikke, at Tyskland vil give sig

Nej, det må man håbe, at Tyskland ikke vil, og at Italien holder på sit. Christen Sørensen siger flere rigtige og vigtige ting i den bog, han udgav den 2. november sammen med tidligere departementschef i Erhvervsministeriet Jørgen Rosted. De to slår fast, at de sydeuropæiske lande ikke har haft gavn af den fælles mønt, og at den sparekurs, de er blevet underlagt af EU, taber en hel generation af unge, arbejdsløse mennesker på gulvet. 

Læs resten på Jyllands-PostenDansk Samling - CVR: 33917074 -  Jyllandsgade 60 - 9900 Frederikshavn - Danmark

Powered by wpsnet.com