Morten Uhrskov Jensen: Martin Ågerup pjatter videre

Det er gået op for mig, at man kan være mangeårig direktør for en liberal tænketank uden overhovedet at dokumentere sine påstande med kvantitative data.

Det turde være løgn, men er det ikke. Martin Ågerup fra Cepos har nu begået to blogindlæg og en kronik uden med ét eneste hårdt datum i form af statistik at forsøge at vise, at hans pjank og gøgl om muligheden af at integrere hovedparten af muslimerne i Danmark har nogen gang på jorden. Det har Martin Ågerup gjort herher og her.     

I alle tre indlæg har Martin Ågerup stort set redet den samme kæphest. Danskerne bør være mere imødekommende over for muslimerne i Danmark, og i den anledning citerer Martin Ågerup fra undersøgelser, der forsøger at kvantificere bløde udsagn som graden af religiøsitet, og om man er venner med etniske danskere. Det er fint nok med sådanne undersøgelser, men de kan aldrig ligestilles med tal, der fortæller, hvordan det går med karakterer i grundskolen, med graden af uddannelse, med deltagelsen på arbejdsmarkedet og med forskellige gruppers niveau for kriminel adfærd (det sidste får jeg ikke med her).

Ingen af disse tal har Martin Ågerup fundet det for godt at bringe i sine tre indlæg. Det er pinligt for ham og vidner om, at Martin Ågerup er politisk propagandist, er en slags liberalismens svar på en Zenia Stampe, en Pernille Skipper og en Uffe Elbæk. Fakta interesserer simpelthen ikke Martin Ågerup, som fakta ikke rager de tre bemeldte en bønne.

Læs resten på Jyllands-Posten


Dansk Samling - CVR: 33917074 -  Jyllandsgade 60 - 9900 Frederikshavn - Danmark

Powered by wpsnet.com