Morten Uhrskov Jensen: Fnis - Mogens Lykketoft mener, at DR er neutralDet bliver det bare ikke mere rigtigt af.


I en klumme i altinget.dk besværer den efterhånden ret forhenværende Mogens Lykketoft sig over, at DR står til at blive skåret med 20 pct. Over fem år. Det slipper han ikke ret godt fra. Lad os se på de mest besynderlige af hans påstande:

”Vi ser ud over en verden, hvor dén medieflade, hvor de mange følger med, domineres af yderliggående nationalistiske og stærkt højredrejede synspunkter og af et væld af manipulation og løgnehistorier: Tænk bare på, hvor meget Rupert Murdochs Fox News fylder i amerikansk tv-forbrug og i britisk avislæsning.”

Ja, Fox News fylder ganske meget, og det tror da pokker. Fox News begyndte at sende i 1996, fordi der var et skrigende behov for et alternativ til især CNN, der i amerikansk sammenhæng ligger langt til venstre, er liberals og progressives, som de kalder det derovre. Det betyder støtte til lovliggørelse af illegale indvandrere, grotesk fokus på minoriteters vilkår, som konsekvent fremstilles som ofre for de onde hvides ”strukturelle” racisme og en ophævelse af USA som en nation bygget op af først og fremmest europæere.

Dertil skal lægges de traditionelle TV-stationer CBS, NBC og ABC, der alle ligger til venstre i USA, i øvrigt sammen med aviserne New York Times og Washington Post. Mogens Lykketofts påstand er absurd. Der er langt flere medier til venstre end til højre i USA.

”Jeg tror ikke, det var kommet så vidt [Brexit og Trump] uden store private mediekoncerners årelange nationalistisk-populistiske propaganda og alle de løgnehistorier, der blev fortalt under valgkampagnen – i stærkt samspil med troldefabrikkerne i Sankt Petersborg.”

Skriver Mogens Lykketoft. Udsagnet har mere karakter af forfølgelsesvanvid end af rationel analyse. Medier generelt i den vestlige verden – de tidligere kommunistiske lande i Central- og Østeuropa undtaget – er umådeligt politisk korrekte. Korrekt er dog, at en del britiske aviser i årtier har været særdeles EU-skeptiske, hvis ikke modstandere. Heldigvis da. Disse aviser – f.eks. Daily Mail – afbalancerede helt sikkert billedet op til det frydefulde Brexit i juni 2016.

”Danskerne er lige nu bedre rustet end de fleste andre nationer til at modstå denne forurening, fordi vi - modsat mange andre lande - har fastholdt det store flertal af borgerne foran de uafhængige nationale radio- og tv-kanaler.”

Så er det, at man stille fniser. Mogens Lykketoft mener det uden tvivl af et ægte hjerte, men det er selvfølgelig en absurditet. DR og TV2 er i alt væsentligt bemandet med journalister, der ligger markant til venstre i ikke mindst udlændingepolitikken. I 2012 viste en måling blandt journalister, at 80 pct. Af dem ville stemme på partier i rød blok, heraf 30 pct. på Det Radikale Venstre.


Læs resten af Morten Uhrskov Jensens blogindlæg på Jyllands-Posten.

Dansk Samling - CVR: 33917074 -  Jyllandsgade 60 - 9900 Frederikshavn - Danmark

Powered by wpsnet.com