Jonas Zuschke: Moral skal ud af politik

Man kan ikke løse problemer ved at hævde menneskesyn og abstrakt moral. Det kan man kun ved forholde sig konkret til verden og vores vilkår – fjendtlige og rå, som de er, skriver Jonas Zuschke i dette debatindlæg.

De, som ønsker indvandring, har skabt en enorm underskudsforretning for Danmark. De, som ønsker indvandring, har normaliseret strukturer, hvor de mest ressourcestærke får hjælp.

Samtidig kunne man – hvis man nu skulle have den slags lyster – hjælpe 100 gange så mange ved at hjælpe dem langt væk fra Europa.

Det mest iøjnefaldende er kriminalitetsstatistikkerne. De er ikke til at tage fejl af.

Kriminalitetsindekset for ikkevestlige indvandrere er ifølge de senest opgjorte tal fra Danmarks Statistik på svimlende 160 – og stigende – og for efterkommere er det mere end dobbelt så højt.

Der er ikke sket – og intet tyder på, at det vil ske – en storstilet sammensmeltning af os og dem. Tværtimod, tendensen peger på revitalisering af deres religiøse og kulturelle ophav i en sådan grad, at de nytilkomne end ikke deltager i danskundervisningen.

Hele 37 procent er fraværet fra den obligatoriske danskundervisning for flygtninge og familiesammenførte ifølge Udlændinge- og Integrationsministeriet. Sådan går det i hele Europa, og intet tyder på bedring, konkluderer professor Ruud Koopmans efter 20 års forskning i integration.

Så hvorfor fortsætter man som hidtil? Svaret er simpelt: fordi det ikke drejer sig om politik, men om en påstået moral – om et såkaldt menneskesyn.

Det er resultatet af, at politikken har fået lov til at løsrive sig fra det nære og virkelige. Det er farligt, ikke fordi det er moralsk angribeligt, men fordi det ikke virker.

Læs resten af debatindlægget hos Information


Dansk Samling - CVR: 33917074 -  Jyllandsgade 60 - 9900 Frederikshavn - Danmark

Powered by wpsnet.com