Lone Nørgaard: Jeg er blevet klogere, siden jeg var på de feministiske barrikader
14. marts 2019
Danske kvinder bliver ikke undertrykt eller diskrimineret, og derfor kan kvindernes internationale kampdag passende placeres i en montre i kælderen på Nationalmuseet.
Den 8. marts er som bekendt kvindernes internationale kampdag, og i mine unge dage i 1970’erne var jeg på de feministiske barrikader. Siden er jeg blevet en hel del klogere. Hele retorikken omkring det undertrykkende patriarkat og mandschauvinisme har vist sig at være behæftet med en række fejlanalyser – og at være hjemmeløbende husmor m/k med ansvar for at holde sammen på en familie med børn opfatter jeg i dag som et af de vigtigste job i denne verden.
At der rundt omkring i verden er en kvindekamp at kæmpe, er jeg første mand på banen til at erkende: Kvindeundertrykkelsen, ikke mindst i en række islamiske stater (Pakistan som et skrækeksempel), er hjerteskærende, omskæring ikke mindst, og under hjemlige himmelstrøg lider en stor gruppe indvandrerkvinder under en mandsdomineret kultur. Så hvorfor er det ikke denne reelle kvindeundertrykkelse, der bliver sat fokus på, frem for højtråbende elitekvinder, der bliver ved med at trække offerkortet i (fejlagtige) beklagelser over manglende ligeløn, for få bestyrelsesposter og voldelige mænd.
Med andre ord: Feminismekampagnen og MeToo har fået alt for meget opmærksomhed, i forhold til hvor ganske få kvinder bevægelserne repræsenterer. Et ideologisk styret akademia fører an – godt hjulpet af den etablerede presse med et par enkelte hæderlige undtagelser. En af dem i øvrigt leveret dagen derpå, den 9. marts, i DR 2’s temalørdag ”Når kvinden ligger øverst”.
En væsentlig grund til slagsiden i debatten hedder kønsforskningen, for både herhjemme og i udlandet holdes forstyrrende information ude. Den vigtigste udgrænsning handler om de biologiske forskelle på de to køn, der kan dokumenteres i en lang række naturvidenskabelige undersøgelser. Imidlertid viser erfaringen, at selv de stærkeste argumenter er spildte Guds ord på Balle Lars(ine).
Det er tilsyneladende fuldstændig ligegyldigt, hvor massiv evidens naturvidenskabsmænd ryster op med. Selv de stærkeste argumenter har ingen effekt på samfundsvidenskaberne. Det er barokt, for kønsforskerne har ingen dokumentation for deres dogme om, at kønnet er en social konstruktion. Dogmet er baseret på ideologi, og denne udsiger, at kønsforskelle er af det onde.
Læs resten af kronikken på Jyllands-Posten