Morten Uhrskov Jensen: Citater af Mette Frederiksen – er hun på vej til at blive nationalkonservativ?

Nej, selvfølgelig ikke, men derfor kan hun godt vise tegn på mere sund fornuft end de sidste fem statsministre tilsammen.

Den 16. oktober er der et længere interview med statsministeren i JP. Artiklen er desværre bag betalingsmur, men jeg har udvalgt en række citater, der mere end antyder, at Mette Frederiksen har forstået væsentligt mere af vor tids kvaler end de fem statsministre før hende, Lars Løkke Rasmussen (af to omgange), Helle Thorning-Schmidt, Anders Fogh Rasmussen, Poul Nyrup Rasmussen og Poul Schlüter. Alle de fem har det tilfælles, at de har været rigets mest magtfulde person i tiden efter den ødelæggende udlændingelov af 1983.

I det følgende giver jeg en række citater af Mette Frederiksen, hvorpå jeg kommenterer dem.

Mette Frederiksen: ”Historien bevæger sig ikke kun fremad. Vi er på et grundlæggende plan et sted i verden, hvor noget går tilbage.”

En glimrende nationalkonservativ udtalelse. I modsætning til de såkaldt progressive socialister og liberalister ved konservative godt, at noget kan blive værre. Den slags hedder realisme. Vi ser på verden, som den er, ikke på, hvordan vi kunne ønske os den. Nationalkonservative har ikke nogen utopi, de skal dyrke. Paradis, eller bare det, der ligner, findes ikke i en farlig verden, hvor bare det at have en homogen nationalstat er rigelig udfordring i sig selv.

Læs resten på Jyllands-Posten


Dansk Samling - CVR: 33917074 -  Jyllandsgade 60 - 9900 Frederikshavn - Danmark

Powered by wpsnet.com