Morten Uhrskov Jensen: Fra kvantitet til kvalitet – fra DF til DF, NB og SK

De indvandrerkritiske mandater bliver færre efter valget, men kritikken bliver skarpere til gavn for det danske folk.

Har man Danmark kært, skal man på onsdag, Grundlovsdag, håbe på, at Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige og Stram Kurs alle kommer ind og tilsammen opnår en så høj stemmeandel som muligt, så tæt på DF’s resultat ved sidste valg på 21,1 pct. som muligt.

Det ser ud fra målingerne ikke realistisk ud at nå helt derop, og det skyldes naturligvis, at DF har blødt mange vælgere til Socialdemokratiet, fordi mange ikke kan se den store forskel på den udlændingepolitik, som de to partier har ført og vil føre. Det er for resten ikke fair over for DF, der ville gøre langt mere, hvis det kunne, men det er bare de faktiske forhold i jernindustrien.

De tre partier DF, NB og SK står til alt mellem 14,7 pct. hos Voxmeter og til 19,4 pct. hos Yougov, en meget betydelig forskel.

Under forudsætning af at både NB og SK kommer over spærregrænsen, vil der imidlertid efter min vurdering blive tale om en markant styrkelse af den indvandrerkritiske fløj. Og hvorfor nu det, når den samlede tilslutning efter alt at dømme vil falde?

Læs resten på Jyllands-Posten


Dansk Samling - CVR: 33917074 -  Jyllandsgade 60 - 9900 Frederikshavn - Danmark

Powered by wpsnet.com