Morten Uhrskov Jensen: Berlingske friserer kriminalitetstal for ikkevestlige efterkommere

Et typisk eksempel på manipulation med sproget.

Samlet set er der som bekendt intet godt at sige om den massive ikkevestlige indvandring, der har fundet sted siden især 1983. Intet. Velfungerende enkeltindivider kan ikke skjule det faktum, at den ikkevestlige indvandring har gjort Danmark til et fattigere land, både økonomisk og kulturelt, og hvad kriminalitet angår, er det særlig grelt, idet især de ikkevestlige efterkommere – født og opvokset i Danmark – i snit er voldsomt overkriminelle.

Hvordan tackler Berlingske Tidende så disse kendsgerninger vedrørende kriminalitet? Selvfølgelig ikke ved at skrive noget lodret forkert. I stedet bruger man sproget på en måde, der får gjort problemerne langt mindre, end de er.

I en stort opsat artikel fra den 27. marts med titlen ”Er ikkevestlige indvandrere og efterkommere mere kriminelle?” (desværre bag betalingsmur) hedder det i manchetten: »Indvandrere og efterkommere fra ikkevestlige lande er ifølge Danmarks Statistik mere kriminelle end personer med dansk baggrund. Korrigerer man for en række faktorer,ændrer billedet sig ofte

Man mærker hensigten og bliver forstemt. Artiklen er først og fremmest en øvelse i at fremhæve de såkaldte korrektioner for alder, socio-økonomisk status, familiens indkomst og familiens uddannelse.

Læs resten på Jyllands-Posten


Dansk Samling - CVR: 33917074 -  Jyllandsgade 60 - 9900 Frederikshavn - Danmark

Powered by wpsnet.com