Morten Uhrskov Jensen - Vi tager den igen: Efterkommernes børn klarer sig meget ringe sammenlignet med danskere

Denne gang var det et alternativt venstrefløjsmedie, der viderebragte vildledende oplysninger.

Man husker nok, da det før jul gav genlyd, at Berlingske kunne bringe en artikel, der hed ”Opråb fra ministre: Problemer med integration af børn af ikkevestlige indvandrere.”

Så kan det elles nok være, at der blev mobiliseret alt, hvad den værdipolitiske venstrefløj kunne opvise. Og Berlingske krøb hurtigere end kvikt til korset, lagde sig stort set fladt ned og mente nu, at der slet ikke var belæg for den oprindelige konklusion.

Det var og er der i høj grad, som jeg skrev i et indlæg den 10. januar med titlen ”Politisk korrekt vinkling for børn af efterkommere – venstreorienterede journalister slår til igen.”

Det hjalp åbenbart ikke spor. I hvert fald ikke hos Point of View International (POV), en venstrehældende netavis, hvor skribent Steffen Groth den 5. februar skrev et indlæg med overskriften ”Historien bag rapporten om børn af efterkommere – fra Uhrskov over Henriksen til Støjberg og Riisager.”

I indlægget fremlægges en række faktuelt korrekte oplysninger som ikke mindst den, at det var Dansk Samling og jeg, der i forsommeren 2017 fik lavet en særkørsel hos Danmarks Statistik (DST), der viste, at børn af ikkevestlige efterkommere ikke klarede sig bedre ved grundskolens afgangsprøve end ikkevestlige efterkommere, altså dem, vi også refererer til som 2. generation.

(Her bemærker jeg i parentes, at et af kritikpunkterne mod Berlingskes udlægning var, at man ikke kunne sige, at efterkommernes børn var de direkte efterkommere af efterkommerne, altså 2. generation. Et i sammenhængen underordnet kritikpunkt, da det afgørende må være den samlede gruppes præstationer, men fint nok at få det rettet. Der er stadig tale om børn, der har mindst én forælder, der selv er født og opvokset i Danmark.)

Læs resten på Jyllands-Posten

Dansk Samling - CVR: 33917074 -  Jyllandsgade 60 - 9900 Frederikshavn - Danmark

Powered by wpsnet.com