Morten Uhrskov Jensen: Hjerteligt til lykke til Radikale Venstre med at være blevet muslimernes og de ikkevestliges parti

Det må være dejligt at vide for De Radikale, at de en dag høster flere ikkedanske stemmer end danske.

Det varer en rum tid endnu, før Radikale Venstre kan strække armene i vejret og stolt udbryde til hinanden og alverden, at endelig, endelig lykkedes det os at blive et parti primært for ikkedanskere.

Men partiet arbejder helhjertet for sagen. Indtil dette valg var De Radikale et lille parti i ghettoområder som Gellerup og Vollsmose, steder, hvor ingen etniske danskere ønsker at bo, hvis de kan undgå det. Nå jo, der er altid et par skæve eksistenser, der finder underkastelsen attråvækkende, men derudover er det kun danskere, der ikke har andet valg, der bebor de nævnte steder.

Det interessante er, at det før valget grundlovsdag 2019 var Socialdemokratiet og Enhedslisten, der især rendte med stemmerne blandt indvandrere og efterkommere. Det var ikke De Radikale, som ved forrige valg i 2015 fik sølle 3,9 og 5,1 pct. af stemmerne i Gellerup og Vollsmose. Omvendt fik Socialdemokratiet 38 pct. og Enhedslisten 23,2 pct. af stemmerne i Gellerup i 2015. I Vollsmose hed det 30,5 og 25,6 pct. for de to partier.

Denne gang gav Radikale Venstre mere end baghjul til S og EL. I 2019 er begge de to sidste partier gået voldsomt tilbage, i Gellerup til henholdsvis 24,9 og 16,1 pct., i Vollsmose til 16,1 og 22,3 pct.

Læs resten på Jyllands-Posten


Dansk Samling - CVR: 33917074 -  Jyllandsgade 60 - 9900 Frederikshavn - Danmark

Powered by wpsnet.com