Morten Uhrskov Jensen: Kan vi mon stole på meningsmålingerne?

Der er i sandhed mange usikre ting ved at forudsige resultatet af dette folketingsvalg. En af dem er de institutter, der måler vælgertilslutningen til de forskellige partier. Vi taler om de kendte Gallup, Voxmeter, Epinion, Greens og Norstat. Disse fem private firmaer ligger i hård indbyrdes konkurrence om at være bedst til at have forudsagt valgresultatet, når det foreligger om aftenen grundlovsdag.

Yderpunkterne udgøres af Voxmeter og Yougov. Hos Voxmeter står Dansk Folkeparti (DF), Nye Borgerlige (NB) og Stram Kurs (SK) til kun tilsammen at få lidt over 14 pct. af stemmerne. Hos Yougov er det mere end 19 pct. til de tre partier, ikke så meget under DF’s 21,1 pct. ved valget i 2015.

Det er en seriøs forskel, som ovenikøbet forstærkes, fordi både NB og SK ligger på vippen hos Voxmeter, men kommer sikkert ind hos Yougov. Ud fra målingerne kan de tre partier, DF, NB og SK, få mellem 25 og 35 mandater tilsammen, det første en voldsom tilbagegang fra DF’s nuværende 37, det andet stort set status quo.

Læs resten på Jyllands-Posten

Dansk Samling - CVR: 33917074 -  Jyllandsgade 60 - 9900 Frederikshavn - Danmark

Powered by wpsnet.com