Morten Uhrskov Jensen: Donald Trump for en rigsret? Donald Trump genvalgt i 2020? Nej og ikke spor sikkert

Den amerikanske præsident lever ikke op til sine valgløfter.

Donald Trump kommer stensikkert ikke for en rigsret, efter at Robert Mueller har konkluderet, at der ikke er nogen beviser for, at Trump samarbejdede med russerne op til valget i 2016.

Robert Mueller har kryptisk meddelt, at Trump ikke hermed er fundet uskyldig i at have obstrueret rettens gang, men det ændrer bare ikke noget ved, at Trump med den allerstørste sandsynlighed vil være at finde på stemmesedlen i 2020.

Er det så godt eller skidt nyt for amerikanere, der bekymrer sig om masseindvandring? Som ikke synes, at det er særlig fantastisk, at hvide amerikanere kommer i mindretal engang i 2040’erne? Som er meget trætte af, at det tages som en sandhed af religiøs karakter, at det er underordnet, hvem der bebor et lands territorium?

I værste fald er det ikke specielt godt nyt med en præsident Trump i perioden 2021 til 2025. Det må jo nødvendigvis komme an på, om Trump opfylder de tre centrale valgløfter, han afgav i 2016.

Det er der indtil videre alt for lidt, der tyder på. Ganske vist forsøger Trump at få finansieret meget mere mur langs grænsen til Mexico med såkaldte ”executive orders” uden om den lovgivende magt i Kongressen. Det kan han nok slippe afsted med et stykke tid, men det bliver et meget mindre beløb, end der er brug for, og disse dekreter kan til enhver tid ophæves af en anden præsident. Det var muligvis fatalt, at Trump ikke fik fuld finansiering før midtvejsvalget i 2018, hvor Republikanerne havde flertallet i både Senatet og Repræsentanternes Hus. Det sidste kammer gik som bekendt tabt i november 2018.

Læs resten på Jyllands-Posten


Dansk Samling - CVR: 33917074 -  Jyllandsgade 60 - 9900 Frederikshavn - Danmark

Powered by wpsnet.com