Morten Uhrskov Jensen: Stærkt stigende vold i børnehaver – hvordan kan det nu være?

Det er ikke helt let at finde ud af.

Jeg har skrevet det mange gange før, men det kan ikke gentages for ofte: Det er ikke falske nyheder, der er problemet hos de etablerede medier. Det er næsten altid undladelsen af at fortælle den egentlige årsag til problemerne. Endnu et eksempel er dette indslag fra TV 2 den 24. juni, hvor overskriften lyder:

»Aktindsigter afslører: Børnehavepædagoger belastes i stigende grad af vold

Først tænker man, at det burde være løgn, at børn, der i reglen højst er seks år gamle, kan terrorisere voksne mennesker, men det er åbenbart tilfældet. Et par citater fra artiklen hos TV2:

»I en københavnsk daginstitution giver børnehavebørn knytnæveslag, råber ukvemsord og sætter pædagoger i et konstant alarmberedskab … Vold fra de yngste dækker eksempelvis over riv, bid og spark … Et barn med en meget grov verbal adfærd, der beskrives som ”gangster-agtigt”. Hans kropssprog er truende, og han kan typisk få samlet tre andre børn med sig i gruppe, hvor de går rundt og tryner mindre børn. De kan ikke irettesættes eller korrigeres af voksne, når de er i gruppen. De løber væk og gemmer sig eller råber ukvemsord efter de ansatte, f.eks. ”fuck dig” og ”hold kæft”.«

Det lyder jo muntert. Hvilke børn er det så, der gør sig klar til gangsterverdenen og på fremmelig vis træner i en tidlig alder? Det står der intet om i artiklen, intet, som i absolut ingenting. Nøj, hvor blev vi oplyste med andre ord.

Læs resten på Jyllands-Posten

Dansk Samling - CVR: 33917074 -  Jyllandsgade 60 - 9900 Frederikshavn - Danmark

Powered by wpsnet.com