Morten Uhrskov Jensen: Jeppe Kofod planlægger – skønt han nægter alt – at hjemsende utilpassede somaliere

Hvis regeringen Mette Frederiksen sætter handling bag ordene, vil pladser og torve blive opkaldt efter hende.

Udenrigsminister Jeppe Kofod gør indtil videre et godt stykke arbejde ved gennem den danske statskasse at bestikke den somaliske stat, eller hvad vi nu skal kalde den. Det er nok snarere klanernes land, som bebor det område, der går under navnet Somalia.

Danmark giver rundhåndet en milliard kr. over de næste fire år til den fejlslagne stat, der ifølge Jeppe Kofod har et ”kæmpe potentiale”.

Ja, det må man da håbe, at Somalia har. Blot mærkeligt, at Somalia ikke har udnyttet dette potentiale for længe siden, men det er måske, fordi somalierne ikke har haft tid, når nu klanfejderne har været så vigtige.

Det virkeligt interessante ved sagen er imidlertid, at regeringen Mette Frederiksen godt ved, at det for statskassens, kulturens og den almindelige fornufts skyld vil være en endog meget god idé at få hjemsendt herboende somaliere i så stort omfang som muligt. Det har både DR og Berlingske fundet ud af:

”Han [Jeppe Kofod] vil dog ikke sige noget om, hvorvidt Danmark til gengæld får en aftale om f.eks. hjemsendelser af somaliske statsborgere i bytte for den store sum penge.”

Læs resten på Jyllands-Posten

Dansk Samling - CVR: 33917074 -  Jyllandsgade 60 - 9900 Frederikshavn - Danmark

Powered by wpsnet.com