Morten Uhrskov Jensen: Et opgør med den nuværende velfærdsstat – den nye regering har åbnet mine øjne

Jeg havde glemt, hvordan de røde partier sviner med andre folks penge.

Som Liberal Alliances Henrik Dahl så rigtigt har påpeget, har vi for første gang i 18 år fået en finanslov, hvor det er særinteresserne, der har fået overtaget. Det er groft sagt især pædagoger og visse grupper af indvandrere, der kan juble, skønt de alligevel aldrig bliver tilfredse. Stort set alle andre grupper kan se frem til afgiftsstigninger af forskellig slags.

Havde det stået til partierne til venstre for Socialdemokratiet, var der blevet svinet med pengene for alvor. Nyttesløse klimatiltag og voldsomme skattestigninger havde været resultatet. Er man venstreorienteret, er man bare så glad for at bruge andre menneskers penge.

De røde kan også som altid underminere i undervisningssektoren. Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil har netop meddelt, at en pulje til særligt begavede børn skal afskaffes. De 65 millioner skal over de næste fire år i stedet gå til de svageste børn. Som om det vil gøre nogen forskel på dem med det antal, der er, ikke mindst af elever med ikkevestlig baggrund.

Misforstå mig ikke her. Hvis ikke folkeskolen var blevet systematisk ødelagt af reformpædagogikken over de seneste fire-fem årtier, ville det selvfølgelig ikke være nødvendigt at bruge skattekroner på særligt talentfulde børn. Disse børn ville blive opdaget af lærerne og tilbudt de nødvendige ekstra faglige udfordringer.

 

Læs resten på Jyllands-Posten

Dansk Samling - CVR: 33917074 -  Jyllandsgade 60 - 9900 Frederikshavn - Danmark

Powered by wpsnet.com