Morten Uhrskov Jensen Professor Jørgen Goul Andersen insisterer i udlændingedebatten på at lyde som et levn fra 1990’erne

Man tror, at det er lyv, at han fremhæves som ekspert.

Det er som bekendt sådan, at europæere skiller sig ud fra alle andre grupper på denne jord ved at være betydeligt mindre etnocentriske. Herunder hører til den meget positive side, at man ikke tænker som klanmenneske, hvor alle dem uden for den bredere familie er potentielle fjender, og hvor man derfor kun kan stole på dem, man er beslægtet med.

Hvis man vil læse en begavet bog om klansamfund og deres betydning for samfundet, kan man med fordel begynde med Mark S. Weiners glimrende bog The Rule of the Clan.

Det er et strålende karaktertræk ved den vestlige civilisation, at den stort set har forladt klantænkningen, fordi det så er muligt at bygge samfund, hvor man som udgangspunkt stoler på, har tillid til, sine medmennesker. Er den grundlæggende tillidskultur en realitet, vil man kunne samarbejde om en lang række ting, der bliver til gavn for alle, f.eks. en velfungerende markedsøkonomi, hvor kontrakter overholdes til fordel for begge/alle parter.

Læs resten hos Jyllands-Posten


Dansk Samling - CVR: 33917074 -  Jyllandsgade 60 - 9900 Frederikshavn - Danmark

Powered by wpsnet.com