Morten Uhrskov Jensen: Mattias Tesfaye vil have magt til administrativt at kunne fratage IS-folk statsborgerskabet

Omsider bliver det for første gang muligt siden 1983, at den udøvende magt kan handle uden om domstolene i et afgørende udlændingespørgsmål.

I virkeligheden burde vi have svært ved at få armene ned. I bedste fald er dansk udlændingepolitik på vej tilbage til retstilstanden fra før 1983, ulykkesåret for Danmark og danskerne. Lige siden har vi måttet leve med, at vildt fremmede mennesker fra den tredje verden kunne kræve ophold i Danmark, hvis de levede op til, hvad lovgiverne selv havde stillet af absurd lempelige krav for at blive anerkendt som såkaldt flygtning.

Nu ser udlændinge- og integrationsminister, Mattias Tesfaye ud til snarligt at blive minister for administrativt – uden om domstolene – at kunne fratage det danske statsborgerskab fra ”danskere”, der har været medlemmer af Islamisk Stat, og som samtidig er statsborgere i et andet land.

Jeg ved selvfølgelig godt, at disse uønskede burde have frataget deres statsborgerskab, uanset om de bliver statsløse. Det er bare ikke pointen lige nu og her. Den og meget mere tager vi senere. Lige nu er det vigtige, at det er epokegørende, at de etablerede politikere er ved at gøre grønne grise og derfor også er ved at stramme garnet på en måde, der ville have været utænkelig for blot få år siden.

Læs resten på Jyllands-Posten

Dansk Samling - CVR: 33917074 -  Jyllandsgade 60 - 9900 Frederikshavn - Danmark

Powered by wpsnet.com