Morten Uhrskov Jensen Forstår man ikke etnicitetens betydning, er man dømt til at gentage den nyere tids historiske fejltagelser

Skal man være fanatisk? Nej! Skal man være realist i forhold til etnicitet? Lige så meget ja!

I sit skelsættende studie udgivet i 2012 kunne den nu afdøde finske politolog Tatu Vanhanen konstatere, at multietnicitet er så langt den væsentligste årsag til konflikt blandt grupper i et samfund.

Der er altid mange årsager til, at noget opstår, når vi taler om mennesker. Den samlede mængde af årsager udgør pr. definition 100 pct. af den samlede forklaring. Når man undersøger konflikt ved hjælp af metoder hentet fra matematikken, kan man sandsynliggøre, hvilke faktorer der betyder mest for konflikter i et samfund.

De fleste moderne vestlige mennesker, der er indoktrineret til at tro, at alt kan forklares med miljø, vil komme med diverse forklaringer. De vil tale om manglende demokrati, om lavt bnp pr. indbygger, om høj korruption og om lav generel livskvalitet. Disse fire faktorer og andre tilsyneladende miljøfaktorer, vil man påstå, afgør, om et samfund har høj eller lav grad af konflikt mellem grupperne i et samfund.

Læs resten hos Jyllands-Posten

Dansk Samling - CVR: 33917074 -  Jyllandsgade 60 - 9900 Frederikshavn - Danmark

Powered by wpsnet.com