Morten Uhrskov Jensen: Hvad kommer efter coronakrisen?

Nok mest sandsynligt mere liberalisme, forhåbentligt ikke socialisme og forhåbentligt meget mere konservatisme.

Den sjælsrystende coronakrise vil fortsætte en rum tid endnu, ingen ved hvor længe, men på et eller andet tidspunkt er også den værste sundhedskrise i vores hidtidige liv fortid.

Derpå begynder hverdagen igen på normal vis, eller gør den egentlig det? Efter den sorte døds hærgen i midten af 1300-tallet vendte livet alt andet end ”normalt” tilbage til europæerne. Tilliden til romerkirken var alvorligt svækket, og de overlevende fæstebønder kunne forlange bedre vilkår af herremændene efter loven om udbud og efterspørgsel. Den enes død, den andens brød i bogstavelig forstand.

2020 er ikke 1300-tallet, men en eksistentiel trussel som en hærgende pandemi er for den menneskelige sjæl og det menneskelige sind langt hen ad vejen at sammenligne med pesten for snart 700 år siden.

Jeg kan umiddelbart se tre hovedveje for mig i tiden efter denne krise. Alle de tre hovedveje har et antal biveje, som det menneskelige tog kan køre ad eller lade være. For forenklingens skyld kan vi kalde de tre hovedveje for liberalismens, socialismens og konservatismens.

Læs resten på Jyllands-Posten


Dansk Samling - CVR: 33917074 -  Jyllandsgade 60 - 9900 Frederikshavn - Danmark

Powered by wpsnet.com