Morten Uhrskov Jensen: Det historiske signal ved dette præsidentvalg? Republikanerne er stort set færdigt som et nationalt parti, der kan vinde præsidentembedet

Ingen danske medier kan se de åbenbare historiske konsekvenser af USA’s udvikling siden 1965.

Selv en halvblind kan se, at Joe Biden vil ende med at vinde dette præsidentvalg. Hans føring i de afgørende delstater tilsiger dette. Valget vil nok sandsynligvis blive afgjort af den amerikanske højesteret, men det vil ende med, at Republikanerne og Donald Trump taber, måske endda relativt klart.

Dermed er det tid til at forstå, hvad der er ved at ske i USA. I 1965 ændrede præsident Lyndon B. Johnson sammen med et stort flertal i Kongressen de amerikanske indvandringslove radikalt. Fra at være et land, hvor næsten kun europæere (oven i købet næsten kun nordvesteuropæere) kunne få adgang, gav man nu hele verden adgang.  

Denne lovændring under USA’s ringeste præsident nogensinde, Lyndon B. Johnson (også hovedskyldig i Vietnamkrigens ulykke), ændrede USA for altid

Den logiske demografiske forandring har medført, at USA ikke først og fremmest er et hvidt, europæisk USA. Andelen af hvide amerikanere er mellem 1965 og 2020 faldet fra ca. 84 pct. til omtrent 60 pct. af den amerikanske befolkning i 2020.

Læs resten hos Jyllands-Posten

Dansk Samling - CVR: 33917074 -  Jyllandsgade 60 - 9900 Frederikshavn - Danmark

Powered by wpsnet.com