Morten Uhrskov Jensen: Det konservative menneskesyn træder i karakter ved kriser som denne

Mennesket er ikke, som socialismen og liberalismen forudsætter. Mennesket er – med tapre undtagelser – som det konservative og kristne menneskesyn tilsiger.

Regeringen regerer ved undtagelsestilstanden, og det vil den gøre i et godt stykke tid fremover. Det kan ingen mors sjæl gøre noget ved, og hvad regeringen foretager sig af indgreb i frihedsrettighederne, er sandsynligvis – skønt ingen kan forudsige ret meget – fornuftigt.

At sundhedsminister Magnus Heunicke virkede tydeligt magtberuset for et øjeblik siden, må vi tage med. Statsministeren er i øvrigt en smule bedre til at skjule de endorfiner, der frigives i hjernen som lykkemiddel over egen betydningsfuldhed end sin sundhedsminister. Det er der i det mindste noget statsmand over. Særligt da, at Mette Frederiksen gav Rasmus Paludan lejlighed til at stille det sidste spørgsmål. Det viste intellektuelt overskud.

Myndighedernes påbud skal følges til punkt og prikke, ingen tvivl om det. Hvad de sidste seks dage har vist, har i den anledning været interessant at følge. Alvorlige krisetider er uovertruffen fremkaldervæske til at demonstrere, hvilken af de tre klassiske politiske ideologier der rammer mest plet. Er det liberalismen, socialismen eller konservatismen?

Læs resten på Jyllands-Posten

Dansk Samling - CVR: 33917074 -  Jyllandsgade 60 - 9900 Frederikshavn - Danmark

Powered by wpsnet.com