Morten Uhrskov Jensen: Enhedslistens har den store, sorte hånd ude efter den private ejendomsret

Viden om Enhedslistens egentlige ønske om politik er svært fraværende i den offentlige debat.

Der er næppe noget andet politisk parti i Danmark end Enhedslisten, der oftere taler og skriver om demokrati, om ”ægte” demokrati, hvis blot Enhedslisten fik magt, som de har agt. Er man i tvivl om Enhedslistens umådelige og uovertrufne fornemmelse for demokrati, kan man bare læse Enhedslistens principprogram fra 2014.

Det har jeg gjort, og ud af principperne hos Enhedslisten kan jeg læse én stensikker ting: Hvis Enhedslisten kom til magten, ville Danmark synke ned i fattigdom, og de demokratiske frihedsrettigheder ville blive undergravet og ødelagt.

Klassiske frihedsrettigheder er der en række af som religionsfrihed, ytringsfrihed, forsamlingsfrihed og foreningsfrihed. Der eksisterer i den danske grundlov tillige en frihedsret, der består i retten til ejendom. Paragraf 73 i Grundloven beskytter denne ret.

Uden retten til privat ejendom er individet underkastet statsmagtens nåde og unåde. Alle de andre rettigheder forsvinder som dug for solen, hvis ejendomsretten forsvinder som følge af statens magtindgriben. Fjernelsen af den private ejendomsret vil aldrig kunne finde sted ved et flertal af befolkningen, og ytringsfrihed, forsamlingsfrihed og foreningsfrihed ville således blive massivt undertrykt, hvis ejendomsretten ophæves.

Læs resten hos Jyllands-Posten

Dansk Samling - CVR: 33917074 -  Jyllandsgade 60 - 9900 Frederikshavn - Danmark

Powered by wpsnet.com