Morten Uhrskov Jensen: Facebook er den største trussel mod ytringsfriheden og demokratiet i Danmark lige nu

Giganten undergraver den demokratiske samtale.

Det mest demokratiske fremskridt, der er sket inden for de seneste 20 år, er helt uden for diskussion de såkaldt sociale medier. Lige pludselig – det virkede i hvert fald som lige pludselig – var det ikke alene de etablerede medier, skrevne som elektroniske, der satte dagsordenen.

Nu kunne alt godtfolk publicere de indlæg og kommentarer, som journalisterne holdt sig for næsen over. Nu kunne enhver interesseret borger delagtiggøre en langt bredere kreds, end det var muligt til familiefrokosten, i selskabelige sammenhænge og nede på den lokale.

Det må ethvert demokratisk sindet menneske juble over, mens man selvfølgelig skal huske på, at med øget frihed følger øget ansvar. Man er altid ansvarlig over for loven, hvilket i praksis betyder, at man ikke må injuriere, ikke må bagvaske, ikke må true med eller opfordre til brug af vold, og slutteligt skal man tage det enkelte lands racismelovgivning i betragtning. Det sidste er en svært tydbar størrelse, men det skal selvsagt nævnes her, da det er en del af den pakke, man skal holde sig fra.

Læs resten hos Jyllands-Posten


Dansk Samling - CVR: 33917074 -  Jyllandsgade 60 - 9900 Frederikshavn - Danmark

Powered by wpsnet.com