Morten Uhrskov Jensen: Graden af ulighed spiller ingen rolle for, hvor mange der massivt lever af skatteydernes penge

Endnu en pind til ligkisten med venstreorienteret, socialkonstruktivistisk tankegang.

En ca. tre uger gammel nyhed har slet ikke fået den opmærksomhed, den fortjener. Rockwool Fondens Forskningsenhed bragte i september i år resultatet af et sammenlignende studie mellem Danmark og New Zealand, hvor det blev undersøgt, hvem der var storforbrugere af offentlige ydelser som kontanthjælp, sygehusophold samt kortere eller længere perioder i Hotel Gitterly, altså i fængsel.

Undersøgelsen har ikke medtaget ikkevestlige, idet Berlingske, som har en kort artikel om undersøgelsen, skriver:

»Forskerne har i Danmark undersøgt alle danskere født mellem 1950 og 1984, som var mellem 22 og 66 år i perioden fra 2006 til 2016. Indvandrere, helt unge og ældre er ikke medtaget.« (Desværre bag betalingsmur).

Endvidere er det sådan, at Danmark og New Zealand har en temmelig høj forskellighed i økonomisk lighed. Det hedder således hos Rockwool Fonden:

»Når det er særligt interessant at sammenligne Danmark og New Zealand, skyldes det, at de to lande er kendetegnet ved meget forskellige typer af velfærdsstater. Det viser sig f.eks. ved, at indkomstuligheden er langt højere i New Zealand, end den er i Danmark; Ginikoefficienten for indkomstulighed i Danmark er på 0,26, mens den ligger på 0,35 i New Zealand

Læs resten på Jyllands-Posten

Dansk Samling - CVR: 33917074 -  Jyllandsgade 60 - 9900 Frederikshavn - Danmark

Powered by wpsnet.com