Morten Uhrskov Jensen: Lars Hedegaard er det modigste menneske, jeg kender – anmeldelse af Hedegaards bog om ytringsfrihed

Ikke mange andre ville have reddet deres eget liv på den måde, som Lars Hedegaard gjorde.

Lad os forestille os følgende scenarie: Du bor i en etageejendom, og der bliver ringet på dørtelefonen, hvor et angiveligt postbud vil aflevere en pakke til dig. Du går ned fra første sal og åbner døren for ”postbudet”, der kvitterer med at trække en pistol og mirakuløst ikke rammer dit hoved, skønt afstanden mellem dig og ”postbudet” er under én meter. Du er for resten 70 år gammel og næppe længere med så hurtige reflekser som i dine yngre år.

Ikke desto mindre begynder du øjeblikkeligt at slå ud efter ”postbudet”, hvis pistol klikker (”postbudet” forsøger igen at slå dig ihjel), hvorpå han tager flugten. ”Postbudets” navn var Basil Hassan, og det planlagte mordoffer var Lars Hedegaard.

Menneskelig storhed kan forekomme på mange måder. Én af de største af dem er gennem vist mod og snarrådighed. Hvor hovedparten af os var gået i panik, slog Lars Hedegaard øjeblikkeligt tilbage. Lars Hedegaard var i den stund i krig, og han vidste instinktivt, hvad han måtte gøre. Ikke mange kan gøre noget lignende.

Læs resten hos Jyllands-Posten

Dansk Samling - CVR: 33917074 -  Jyllandsgade 60 - 9900 Frederikshavn - Danmark

Powered by wpsnet.com