Morten Uhrskov Jensen: Om nykommunisme, nationalstater, og hvad der kommer efter krisen

Positioneringerne er i fuld gang. Det er jeg derfor også.

Det er unægteligt interessante tider helt ud over det sædvanlige. Ordet ”interessant” er her ment som en forbandelse, sådan som kineserne forstod det. Interessante tider er revolutionære tider, er oprørs- og omvæltningstider, og følgelig er de ikke behagelige for menigmand, som han eller hun er flest. Det gammelkendte ændres og forsvinder måske ligefrem og erstattes af noget nyt, som ikke nødvendigvis er bedre.

Noget af det virkeligt spændende er, hvordan EU kommer ud af denne krise. Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg ønsker EU hen, hvor peberet gror, på historiens losseplads for fejlslagne ideologiske eksperimenter med de europæiske folk.

Alt for mange af disse eksperimenter har der været siden 1789, hvor det første af slagsen tog sin begyndelse. I det, der burde have været en fredelig reformering af den franske enevælde, tog de mest radikale kræfter over i skikkelse af Marat og Robespierre med ikke så få flere. Guillotinen arbejdede lysteligt for at skabe den dyd, som Robespierre så som det højeste mål.

Læs resten på Jyllands-Posten


Dansk Samling - CVR: 33917074 -  Jyllandsgade 60 - 9900 Frederikshavn - Danmark

Powered by wpsnet.com