Morten Uhrskov Jensen: Statuer af slavemodstandere nedrives af Black Lives Matter og Antifa

Hvor længe vil de etablerede medier fortie, at dette er et frontalangreb på europæisk, amerikansk kultur?

Hvorfor skriver danske etablerede medier ikke udførligt om, at den vandalisme, der hærger USA i disse uger, kun i begrænset omfang har med slaveriets historie i USA at gøre? Det er meget nemt at konstatere, at der er noget andet og større, om man vil, på spil.

TV-stationen NBC lagde allerede den 12. juni en liste ud på sin hjemmeside over de statuer, der enten var blevet fjernet – lovligt eller ulovligt – forlangt fjernet eller er planlagt til at blive fjernet.

Alle statuer, der er væk eller står i fare for vandalisering eller afskaffelse, er statuer af hvide mænd og en del kvinder fra USA’s historie. Her følger nogle af de eksempler, der viser, at dette er en nihilistisk, anarkistisk bevægelse, der ønsker at fratage hvide amerikanere deres historie, hvor de skabte det bedste land for europæere uden for Europa.

En statue af den til USA udvandrede nordmand Hans Christian Heg er blevet væltet. Var Hans Christian Heg da arg forsvarer af slaveriet i USA?

Nej, han var arg modstander af slaveri og deltog i den amerikanske borgerkrig på Nordstaternes side og døde heroisk i et slag i 1863.

Læs resten hos Jyllands-Posten

Dansk Samling - CVR: 33917074 -  Jyllandsgade 60 - 9900 Frederikshavn - Danmark

Powered by wpsnet.com