Morten Uhrskov Jensen: USA’s hvide er racister, fordi sorte og latinoer ikke klarer sig lige så godt på trods af juridisk ligestilling

Det er da en besnærende forklaring, ikke sandt? Eneste problem er, at den er løgn.

Jeg håber, at der er nogen derude, der har bemærket, at der i en række amerikanske storbyer er gang i en revolutionær/anarkistisk/samfundsnedbrydende bevægelse, der ønsker at smadre enhver rest af det historiske USA, der opbyggede det bedste samfund nogensinde for europæere uden for Europa.

Hvis man alene følger DR, TV 2 og andre etablerede medier, kan man med god grund forledes til at tro, at det er de hvide amerikaneres skyld, at sorte og også latinoer bliver holdt under åget af såkaldt systemisk racisme. Det forudsættes, at alle grupper skal klare sig ens, og hvis ikke de gør det, må det være nogens skyld, in casu de hvide.

Det er naturligvis ikke sandt. Indtil 1964 og 1965 fandt der urimelig forskelsbehandling sted mellem sorte og hvide i et antal sydstater, men lovene fra disse to år gjorde heldigvis op med den lovfæstede diskrimination, hvorefter sorte på lige fod kunne uddanne sig, søge arbejde og stemme som alle andre amerikanere. Godt for det.

Et meget stort flertal af hvide amerikanere i nordstaterne støttede Borgerrettighedsbevægelsen, og det samme gjaldt for flere og flere hvide i sydstaterne, og vejen syntes således banet for fuld integration mellem sorte og hvide, mellem latinoer og asiater, mellem dem alle sammen.

Resten kan læses hos Jyllands-Posten

Dansk Samling - CVR: 33917074 -  Jyllandsgade 60 - 9900 Frederikshavn - Danmark

Powered by wpsnet.com