Morten Uhrskov Jensen: Vil Republikanerne komme igen? Vil Demokraterne spaltes i to?

I løbet af få år når USA en tilstand, hvor flertallet blandt hvide kan pakke sammen. Og jeg er sikker på, at temmelig mange af de hvide amerikanere vil blive ret sure, når det går op for dem, at spillet er tabt.

Inspireret af kommentarer til mit seneste indlæg her på bloggen vil jeg forsøge mig som orakel om de kommende års udvikling i USA. Det er svært at spå, især om fremtiden, som Storm P. sagde, og det er jo sandt. Jeg prøver nu alligevel som et par millioner andre.

Først skal vi have aflivet eventuelle myter. Hvis man tror, at USA er den samme nation i dag som for bare 30 år siden, har man ikke fulgt med i timen. Det er USA ikke, en logisk konsekvens af de liberale indvandringslove anno 1965.

Fra begyndelsen af 1920’erne, især fra 1924, og indtil netop 1965 førte USA en særdeles stram immigrationspolitik. Der var kvoter, der tilgodeså de lande, hvorfra USA i forvejen havde modtaget mange indvandrere, nemlig fra Nordvesteuropa, særligt fra Storbritannien, men også fra Tyskland, Skandinavien og Holland.

Det var et godt og rigtigt system, fordi det gavnede de amerikanere, der i forvejen var i USA. Antallet af indvandrere var i mere end 40 år begrænset, og de, der fik adgang, havde næsten altid rødder i lande, som amerikanerne selv oprindeligt kom fra.

Læs resten hos Jyllands-Posten

Dansk Samling - CVR: 33917074 -  Jyllandsgade 60 - 9900 Frederikshavn - Danmark

Powered by wpsnet.com