Morten Uhrskov Jensen: Vinder Donald Trump igen i morgen? Næ, sandsynligvis ikke. Bør man holde med ham? Uden for enhver tvivl

Det er ikke raketvidenskab at se, at alternativet er værre.

Jeg er så tilpas gammeldags, at jeg i reglen stoler på meningsmålingerne, vel at mærke på gennemsnittet af dem. Der er målinger, der viser, at Joe Biden fører med ti procentpoint, hvilket givetvis er stærkt fejlagtigt.

Nu behøver Trump som bekendt ikke at vinde i absolutte antal stemmer. Det gjorde han ikke sidst, og det er vist i det mindste blevet klart også for journalister, at det amerikanske valgsystem er ”first past the post”, ”winner takes all” eller på dansk ”valg i enkeltmandskredse”. Snævre sejre i delstaterne Pennsylvania, Michigan og Wisconsin sikrede Trump sejren i 2016.

Så gjorde det ikke noget, at Trump tabte stort i Californien, med mere end fire millioner stemmer. Californien var engang den amerikanske middelklasses paradis, og i ti præsidentvalg fra og med 1952 og til og med 1988 vandt Republikanerne delstaten ni gange (sic!).

Siden da er Californien blevet en grotesk kombination af staten for de ultrarige techfirmaer og en konstant voksende gruppe af hispanics, der økonomisk i snit klarer sig langt dårligere end hvide og følgelig i store flertal stemmer på Demokraterne, der lover mere indvandring, legalisering af illegale og flere skattekroner overført til lavtydende (side 4).

Læs resten hos Jyllands-Posten.

Dansk Samling - CVR: 33917074 -  Jyllandsgade 60 - 9900 Frederikshavn - Danmark

Powered by wpsnet.com