Morten Uhrskov Jensen: Hvorfor DR’s dækning af valgaften/nat er så elendig – ren uduelighed

Det værste er nemlig ikke, at DR har voldsom politisk slagside.

Vi venter nu spændt på udfaldet af det amerikanske præsidentvalg. Jeg spår, at Joe Biden vinder med valgmandsstemmerne 271 mod 267, hvilket må kaldes tæt. Det vil ikke undre mig, hvis gyldigheden af valgresultatet skal afgøres af den amerikanske højesteret, men også denne mulige afgørelse vil sandsynligvis falde ud til Bidens fordel.

Det er jo ærgerligt, hvis man som jeg holdt med Donald Trump, men det er ikke derfor, at disse linjer skrives. De forfattes for at vise, hvor komplet uduelige DR er til at dække valg, både hjemlige og udenlandske. Journalisterne er ganske enkelt ukvalificerede til at fortælle seerne, hvordan det går, mens valgslaget står på.

Det handler om evnen til at formidle tal. Klimaks i intellektuel elendighed kom et sted mellem kl. fem og seks i morges. Jeg har lykkeligt glemt navnet på værten hos DR, men han eller hun sagde på et tidspunkt, at det jo ville være godt, hvis man kunne se tallene for delområder i de amerikanske svingstater, de såkaldte counties. Det kunne imidlertid ikke lade sig gøre, meddelte værten, da disse ikke var tilgængelige hos DR.

Resten af indlægget kan læses hos Jyllands-Posten

Dansk Samling - CVR: 33917074 -  Jyllandsgade 60 - 9900 Frederikshavn - Danmark

Powered by wpsnet.com