Lone Nørgaard og Kåre Fog: Hold fingrene fra de stakkels børns kønsidentitet

Af Lone Nørgaard, cand.mag., Normasvej 39, Frederiksberg, og Kåre Fog, biolog, Hesselholm 107, Veksø

»Drenge og piger bliver behandlet forskelligt i skolen, og det er grobund for dårlig trivsel og manglende ligestilling i voksenlivet. Nu sætter Sex & Samfund (S & S) fokus på problemet i Uge Sex - håbet er, at både lærere, elever og forældre bliver bevidste om ikke at sætte hinanden i bås på baggrund af køn«.

Den indledning stod at læse i artiklen i lørdags: »Er der nogen stærke drenge i klassen, der vil hjælpe med at løfte?«.

En suveræn og helt ukritisk reklametekst for Sex & Samfund og deres ønske om at massere de stakkels børn m/k ned i en vi-skal-være-ens-form. Jf. deres motto: »Lige børn leger bedst«. Desværre er fremstødet bare til skade for især drenge, men også piger.

Piger og drenge er nemlig forskellige, og det skal de have lov til at være. Men ikke ifølge Sex & Samfund, hvis synspunkt er: Der foregår forskelsbehandling på grund af køn i skolen. Derfor har piger og drenge ikke lige muligheder. Det skal der gøres noget ved. Hm!

Sex & Samfund henviser til forskning. Problemet er bare, at det meste af forskningen på det humanistiske område på universiteterne er baseret på den forudsætning, at biologi ikke spiller nogen rolle. Køn er kun noget socialt bestemt. Biologi er et uartigt ord. Sat i skammekrogen på forhånd.

Læs resten hos Sjællandske Nyheder

Dansk Samling - CVR: 33917074 -  Jyllandsgade 60 - 9900 Frederikshavn - Danmark

Powered by wpsnet.com