Lone Nørgaard og Kåre Fog: Det er en myte, at flere kvinder i topledelsen styrker bundlinjen

Der er ikke basis for at påstå, at flere kvinder på topposter gavner bundlinjen. Flere faktorer – herunder også aktiekurserne – tyder snarere lidt i modsat retning.

Kronik af Lone Nørgaard, cand.mag. og Kåre Fog, biolog.

Det er træls. At man igen-igen skal bruge tid og kræfter på at punktere de myter, feministerne bringer til torvs. En af disse myter er, at hvis et firma får flere kvinder i topledelsen, så styrker det bundlinjen.

Alene i februar i år har denne myte været præsenteret tre gange i Berlingske (d. 7., 15. og 24.) – fremført af såvel feministiske professorer som mænd på tunge poster. Topchefen for Tryg udtalte skråsikkert: »Alle undersøgelser viser, at virksomheder med en bedre balance skaber bedre bundlinje og bedre resultater. Vi har brug for flere kvindelige ledere for at stå stærkere og gavne vores forretning,« hvorefter han blev bakket op af en professor på CBS og erhvervsministeren.
Til trods for at DRs Detektor allerede i 2016 slog fast, at påstanden ikke holder vand, fremtures der lystigt og med uformindsket kraft. Med denne kronik håber vi at kunne slå et søm i.

Læs resten hos Berlingske (kræver abonnement)

Dansk Samling - CVR: 33917074 -  Jyllandsgade 60 - 9900 Frederikshavn - Danmark

Powered by wpsnet.com