Morten Uhrskov Jensen: Dansk forsker i udlændingeret - Et eksperiment udfolder sig

Peter Starup kan ikke se for sig, at Danmark tager et opgør med måden at fortolke de internationale konventioner på.

Peter Starup har brugt sit professionelle liv på at arbejde med dansk udlændingeret. Han er lektor ved Syddansk Universitet og må om nogen vide, hvad han taler om. Han nærer ikke ret mange illusioner om, hvordan det er gået, og efter alle solemærker at dømme vil gå fremover med danmarkshistoriens største eksperiment, masseindvandring fra den tredje verden.

På trods af mange års ”stramninger” kan intet tilsyneladende forhindre, at ikkevestlige bliver flere og flere i Danmark og dermed udgør en stadigt stigende andel af befolkningen.

Peter Starup lægger ikke fingre imellem i Berlingske: »Det er et eksperiment, og vi ved ikke, hvordan det falder ud. Ingen ved med sikkerhed, om vi kan leve i fred og fordragelighed,« … »På lang sigt kan der være bekymringer om civilisationssammenstød, som vi ser det i andre lande med flere befolkningsgrupper. Mange steder i verden har forskellige befolkningsgrupper boet sammen i generationer uden at kunne enes. Hvorfor skulle det ændre sig, når syrerne og andre udlændingegrupper vokser sig så store, som vi kan forvente?«

Omsider en forsker, der siger det indlysende, som er, at det er helt normalt, at forskellige etniske grupper ikke blander sig nævneværdigt, heller ikke efter nok så mange generationer. Tænk blot på romaerne i Sydøsteuropa.


Læs resten hos Jyllands-Posten

Dansk Samling - CVR: 33917074 -  Jyllandsgade 60 - 9900 Frederikshavn - Danmark

Powered by wpsnet.com