Morten Uhrskov Jensen: Med det sprogbrug om Venstre nåede den politiske debat så et nyt lavpunkt

Kommentator Jarl Cordua omtaler partiet Venstre i et sprog, som er forbløffende, at Altinget vil lægge navn til, og så endda i overskriften.

Jeg kan ikke påstå, at jeg er meget enig med den liberale Jarl Cordua, der ser menneskeskabte konventioner som hellige graler, men det er underordnet i sammenhængen. Sagen er i stedet den, at Jarl Cordua på Altinget.dk betjener sig af en sprogbrug, der normalt anses for helt uacceptabel.

Jarl Cordua bruger et skadedyrsbillede om mennesker i partiet Venstre, med hvem Jarl Cordua ikke er enig. Det lyder således i slutningen af Jarl Corduas meget lange klumme: »Det er på det fundament, at Ellemann skal bygge sin fremtidige ledelse og skabe det nye Venstre, der vokser ud af ruinerne på Lars Løkke Rasmussens og Inger Støjbergs Venstre, som Rigsretten for evigt har stemplet med vanære.

Herfra skal vokse et nyt – og afluset – Venstre, der uden diskussion skal stå på retsstatens grund

Først troede jeg, at det muligvis var en ”frisk” redaktør, der havde foreviget overskriften med dyrebilledet, nemlig ”ud af Rigsrettens dom skal vokse et nyt og afluset Venstre”.

Det er det selvfølgelig, men denne redaktør har altså brugt dyrebilledet, fordi Jarl Cordua selv har valgt at gøre det.


Læs resten hos Jyllands-Posten

Dansk Samling - CVR: 33917074 -  Jyllandsgade 60 - 9900 Frederikshavn - Danmark

Powered by wpsnet.com