Morten Uhrskov Jensen: Fremragende fransk dokumentar på DR2 om Stalin – og Lenin og de andre kommunistiske forbrydere

Kommunismens forbrydelser fortjener at blive husket.

De tre afsnit på godt 50 minutter hver ligger stadig på DR2’s hjemmeside, og man bør gøre sig selv den tjeneste at se dem, hvis man ikke allerede har gjort det. Man bør se dem med sine børn, børnebørn, forældre, søskende, venner og såmænd også sine uvenner. Det er ren verdensklasse. Seks ud af seks stjerner.

Alle skolebørn i grundskolen og unge mennesker i øvrigt kender heldigvis til nazismens forbrydelser, der resulterede i næsten seks millioner europæiske jøders død – ved skydning eller ved gasning – samt i utalte andre europæeres død, især i Østeuropa. Det er godt, at børn og unge mennesker kender til disse rædsler, som udgjorde et af de to absolutte lavpunkter i europæisk civilisation. Det må ikke glemmes.

Spørger man derimod de yngste generationer – og såmænd også en del ældre end det – om, hvad Gulag Øhavet var, vil mange se blanke ud i øjnene. Spørger man om bondemordet på mellem 4 og 6 mio. især ukrainske bønder, vil hovedparten ikke være klar over, hvad der er tale om. Og falder talen på Lenin, Stalins forgænger som systematisk massemorder, vil langt hovedparten ikke ane, hvilke myrderier i millionvis Lenin var den direkte ophavsmand til.

Læs resten hos Jyllands-Posten

Dansk Samling - CVR: 33917074 -  Jyllandsgade 60 - 9900 Frederikshavn - Danmark

Powered by wpsnet.com