Morten Uhrskov Jensen: Hvorfor bør alarmklokkerne ringe, når Kasper Hjulmand taler om at skabe ”en bedre verden”?

Fordi vejen til helvede er brolagt med gode hensigter.

Tja, måske nogen vil finde det upassende at være efter den danske landstræner Kasper Hjulmand oven på en så storslået triumf som den over Wales lørdag. Jeg trøster mig dog med, at landsholdets videre skæbne ikke afgøres af, om jeg skriver noget om Hjulmands politiske holdninger og politiske aktivisme.

Sagen er dog principiel, fordi Hjulmand stort set uimodsagt af journalister fik lov at hævde det vitterlige nonsens, at spørgsmålet om et regnbuefarvet stadion i München eller ej skulle være ”upolitisk”. Mere præcist sagde Hjulmand sådan her til TV2:

”Fodbold er det største sociale fænomen i verden, og hvis vi bruger det rigtigt, så kan vi skabe nogle sociale forandringer, som er gode.” Og det har intet med politik at gøre, og jeg bryder mig ikke om politiske statements, for det er det her ikke for mig.”

Hjulmand kom tillige op på den helt store klinge, da han broderede videre og inddrog FN’s 17 såkaldte verdensmål:

”Det er meget, meget vigtigt at sige, hvad der har med de 17 verdensmål og menneskerettigheder at gøre, det er ikke politik…Det er ting, der forhåbentligt kan gøre, at vi forhåbentligt kan få en bedre verden med vores børn, når de vokser op. Og det er noget, vi alle sammen er enige om, så man skal ikke kalde det et politisk statement. Det synes jeg er forkert.”

Begge Kasper Hjulmands udsagn er i den grad politiske udtalelser, og når han forsøger at hævde det upolitiske i det åbenbart politiske, mærker man hensigten og bliver forstemt.


Læs resten hos Jyllands-Posten

Dansk Samling - CVR: 33917074 -  Jyllandsgade 60 - 9900 Frederikshavn - Danmark

Powered by wpsnet.com